Hae tukea verkossa

Tee sähköinen hakemus tai tee sähköinen selvitys

Hae tukea/Tee selvitys

Suunnitteletko konserttia? Oletko tekemässä äänitettä? Haluatko keskittyä luovaan työhön? Hae tukea MESiltä.

Tukea haetaan sähköisellä lomakkeella. Mene osoitteeseen hakemus.musiikinedistamissaatio.fi ja kirjaudu sivulle henkilö-, yhdistys- tai yrityskohtaisilla tunnuksilla. Jos sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy ensin palvelun käyttäjäksi. Saat tunnukset sen jälkeen sähköpostiisi. 

Näin teet hakemuksen

 • Aloita hakuprosessi ajoissa.
 • Täytä hakemus ja lähetä se. Voit myös tallentaa hakemuksen ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.
 • Liitä musiikkinäytteitä vain pyydettäessä. Näytteiden tulee olla mp3-muodossa ja siinä järjestyksessä, jossa haluat toimikunnan kuuntelevan kappaleet.    
 • Lisää halutessasi hakemukseen muita liitteitä tekstitiedostona. Vältä tarpeettomien liitteiden toimittamista (esim. lehtiartikkeleiden, valokuvien, julisteiden, toimintakertomusten, tilinpäätösten).
 • Laadi hakemus mahdollisimman realistiselta pohjalta. Harkitse myös tarkkaan, miten suurta tukisummaa haet. Myönnetyt tukisummat ovat useimmiten 30–50 % hankkeen kustannusarviosta.

Hakemukset tulee toimittaa MESille ennen hankkeiden toteuttamista/tuotantojen julkaisemista. Jälkikäteen tulleita hakemuksia ei käsitellä. Poikkeuksen muodostaa äänitetuotantotuki, johon on voinut vuoden 2018 alusta alkaen hakea tukea myös julkaisuajankohdan jälkeen. Tukea on kuitenkin haettava viimeistään 4 kuukautta julkaisuajankohdan jälkeen.

Käsittelyprosessi kestää yleensä 6-8 viikkoa. Päätös lähetetään hakijalle sähköisesti heti, kun se on tehty.

Jos saat myönteisen päätöksen tukihakemukseesi, noudata vastauskirjeen ohjeita saadaksesi myönnetyn tukisumman käyttöösi. 

Arvonlisäveron huomioiminen kustannusarviossa ja selvityksessä 

Arvonlisävero hyväksytään avustettavaksi kustannukseksi vain, jos se jää avustuksen saajan lopullisesti maksettavaksi. Mikäli avustuksen saaja vähentää verotuksessaan maksamansa arvonlisäverot, avustettavalle kohteelle hyväksytään kustannus nettomääräisenä. 

Avustuksen saajan tulee järjestää kirjanpitonsa siten, että avustuksen käyttöä voidaan seurata luotettavasti. 

Sähköistä hakujärjestelmää koskeviin kysymyksiin vastaa:

Ulla Haukatsalo
ulla.haukatsalo@musiikinedistamissaatio.fi

puh. 09 6803 4042

  Tukimuodot ja hakuajat 2019

  Selvitys/raportointi

  Näin teet selvityksen myönnetystä apurahasta 

  Selvitys tehdään sähköisen hakujärjestelmämme kautta, johon kirjaudut omilla tunnuksillasi.

  https://hakemus.musiikinedista...

   Muita tukikanavia

   Taiteen edistämiskeskus (Taike) edistää ja tukee suomalaista taidetta jakamalla vuosittain noin 34 miljoonaa euroa apurahoina ammattitaiteilijoille ja taiteen alan yhteisöille. Musiikin, kuvataiteen ja kirjallisuuden lisäksi Taike tukee elokuva-, valokuva-, näyttämö-, sirkus-, tanssi-, media-, moni-, kuvitus-, performanssi-, esitys-, valo-, ääni- ja ympäristötaidetta sekä sarjakuvaa, muotoilua, arkkitehtuuria ja taidejournalismia.

   Taike


   Aurora-tietokannasta löytyvät suomalaiset tieteen ja taiteen rahoituslähteet, niin projektirahoitus kuin henkilökohtaiset apurahatkin. Tietokannassa on rahoitusmahdollisuuksia noin 400 rahoittajalta ja uusia tietoja päivitetään jatkuvasti. Auroran tiedot on kerätty suoraan rahoittajilta. Hakijoiden tulee tarkistaa tiedot rahoittajilta, esimerkiksi heidän www-sivuiltaan, josta saa myös tarkemmat hakuohjeet.

   Aurora-tietokanta on kaikille avoin ja maksuton. Aurora-palvelut toteuttaa Turun yliopisto. Toiminnan rahoituksesta vastaa Suomen yliopistot UNIFI ry, Arene ry. sekä Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta (SRNK).