Musiikkivideon edistämispalkinto 2020 Jean-Noël Mustoselle!

Palkinto jaettiin Oulun Musiikkivideofestivaalien virtuaalisessa Pumpeligaalassa lauantaina 29.8.2020

Jukka Takalo, 29.08.2020

J N Mustonen Kuva 1

Musiikkivideon edistämispalkinto 2020 Jean-Noël Mustoselle!

Kuvaajana tunnetuksi tullut Jean-Noël Mustonen on ollut vahvasti mukana edistämässä suomalaista musiikkivideokulttuuria reilusti yli sadalla kuvaamallaan videolla. Niihin lukeutuu niin aloittelevia suomalaisia indieakteja kuin maailmanmaineeseenkin nousseita kansainvälisiä hittibiisejä. Jeanin kuvaamien videoiden lukumäärä on vaikuttava, mutta ennen kaikkea hänen työnsä huokuvat laadukkuutta ja visuaalista vaikuttavuutta kautta linjan. 

Näillä ansioin Musiikin edistämissäätiön Musiikkivideon edistämispalkinnon saa tänä vuonna elokuvaaja ja visionäärinen musavideojuhta Jean-Noël Mustonen. Palkinto jaetaan Oulun Musiikkivideofestivaalien virtuaalisessa Pumpeligaalassa la 29.8.2020

Jean-Noël Mustosen videotervehdys:

Aiemmat Musiikkivideon edistämispalkinnon voittajat:

  • Hannu Aukia 2017 "Palkinnon saaja on vienyt suomalaista musiikkivideo-osaamista kansainväliseen suuntaan. Intohimoinen suhtautuminen musiikkivideoon ja luottamussuhde artistien kanssa on mahdollistanut laadukkaat ja näkemykselliset teokset. Ei vain määrä vaan myös laatu. Kiitämme pyyteetöntä työtänne taiteenlajin eteen ja toivomme, että jatkatte tekemistä tulevaisuudessakin"
  • Mika Taanila 2018 ”Musiikkivideo-alan pioneeri, joka on tehnyt ensimmäisiä kansainvälisestinkin noteerattuja videoita suomalaisille artisteille”.
  • Viivi Huuska 2019 ”Uudenpolven tekijä Viivi Huuska on edistänyt teoksissaan musiikkivideon taidetta niin, että videot ovat toimineet kaikilla tasoilla: taiteellisesti ja massoja tavoittaen sekä artistikuvaa rakentaen"


Jean-Noël Mustosen kuvaamia musiikkivideoita:

The Crash: Still alive

Husky Rescue: They are coming

Negative: End of the line